USA: forskere advarer mod billige høreapparater

Hvis man har brug for høreapparat og pengene er små, kan man blive fristet til at anskaffe sig det billigste på markedet. Men efter at have testet en række af de billige apparater, advarer to amerikanske forskere nu mod at falde for denne fristelse. Billige høreapparater kan have den modsatte virkning end det ønskede, og i værste tilfælde være skadelige.

Skadelige og utilstrækkelige

Elleve høreapparater blev underlagt de samme tests som almindelige høreapparater normalt er underlagt. Testen tog tre almene former for høretab i betragtning. De testede apparater inkluderede lavprismodeller til under 100 dollars (ca. 550 DKK) samt mellemprisklassen 100-500 dollars (ca. 550-3000 DKK). Undersøgelsen viste, at apparaterne i den laveste prisklasse udsendte høje lyde i øret og dermed øgede risikoen for støjskader. Tilmed forstærkede de kun lavfrekvenslyde og kunne ikke hjælpe brugeren til at høre lyde ved højere frekvenser, som f.eks. ved tale, som er de lyde som er mest svære at høre ved høretab.

"Tal med din hørespecialist"

Apparaterne i mellemprisklassen klarede sig noget bedre end dem i lavprisklassen. Men eftersom de bliver solgt "over-the-counter", får man ingen vejledning eller hjælp til at anvende og indstille apparaterne. Forskerne anbefaler, at man konsulterer en hørespecialist, hvis man køber disse apparater. "Ud fra undersøgelsen, er det bedste råd til forbrugerne at de taler med en hørespecialist. Grundet høreapparaters komplekse teknik er det nødvendigt at få dem tilpasset og justeret til individet," erklærede de. Testene blev udført at Jerry Punch, professor ved Department of Communicative Sciences and Disorders ved Michigan State University og Susanna Løve Callaway, en dansk studerende. Resultaterne blev publiceret i American Journal of Audiology. Kilde: American Journal of Audiology

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder