Radioens ringe akustik – Restaurant anmeldelse

Mad nydes som bekendt med smagssansen, men vi forbinder også mad med at hygge sig med venner og familie. Det kræver, at vi kan høre og forstå de mennesker vi er sammen med, og det kan ofte være svært, da mange caféer og restauranter i Danmark ikke tænker akustikken ind arkitekturen.

HØRNU BESØGTE CLAUS Meyers og Jesper Kirketerps Restaurant Radio, der – som navnet antyder – ligger ved det gamle radiohus i København. Du kender Claus Meyer som den populære huskok i programserien ”Meyers Køkken”. I 90’erne var han involveret i utallige restauranter, herunder Meyers Madhus og Meyers Deli, og i 2003 åbnede han sammen med Rene Redzepi den verdensberømte Restaurant Noma. Jesper Kirketerp er nok mindre kendt, men var souschef på Noma og fungerede som assisterende køkkenchef på Geranium, der med rund hånd fik drysset Michelinstjerner ud over sig. Vi er således ikke i tvivl om, at vores smagsanser nok skal blive forkælet, men kan vi også have en god dialog sammen?

Sympatisk fundament

Tanken med Restaurant Radio er at give dig mulighed for at prøve ny gastronomi på et lidt mere jordnært plan end Noma, og uden at skulle have et møde med sin bankrådgiver først. Med tre retter til 350 kroner og fem retter til 435 kroner får også nysgerrige ganer en mulighed for at smage mad baseret på sæsonernes skifte og den faglighed og fantasi, som de to ambitiøse kokke i køkkenet har. Og maden smager ganske enkelt helt fantastisk.

Ringe akustik

Restaurant Radio har plads til 50 gæster, og denne aften var der næsten fyldt op. Med højt til loftet og et senmodernistisk udtryk med hårdt gulv, og sparsom udsmykning på væggene, så skal det næsten gå galt. Akustikken i rummet er forfærdelig. Trods et rimelig højt niveau i stemmeleje foregik aftenens konversation med konstante gentagelser, og ”hvad siger du?”. Restauranten er oplyst med gyldne energisparelys, som giver en hyggelig stemning og er gode for miljøet, men den sparsomme belysning hjælper ikke på den dårlige akustik og slet ikke på samtalen. Det er med en sympatisk baggrund, at Meyer og Kierketerp har etableret en restaurant, som fylder dig med fantastisk mad til en overkommelig pris. Det er derfor rigtig synd, at de ikke har tænkt akustikken ind i indretningen, da den desværre ødelægger en ellers rigtig god oplevelse.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder