Hørelsen er vigtig! Ikke bare for at kunne høre, men utallige studier fra Danmark og udlandet dokumenterer, at hørelsen hænger sammen med resten af dit helbred. De mange studier, som du kan læse om her på vores hjemmeside, der handler om følgevirkningerne af en ubehandlet hørenedsættelse underbygger vores holdning til at tjekke sin hørelse regelmæssigt. Og mindst én gang om året!
Hvis du ønsker et godt helbred, og sikre dig en høj livskvalitet – så er det essentielt, at din hørelse er god – for der er en direkte sammenhæng mellem en god hørelse og et godt helbred. Vi mener ikke, at der er nogen årsag til ikke at tjekke hørelsen. Vores samarbejdspartnere tjekker din hørelse gratis. De er meget professionelle og de kan endda komme hjem til dig. Så hvad holder dig tilbage? Kontakt os nu, så laver vi en aftale for dig.
En undersøgelse, som blev præsenteret ved American Thoracic’s Society’s 2014 konference, har vist, at ud af 13.967 undersøgte deltagere, havde omkring 10 procent moderat søvnapnø.
Disse personer havde 31 procent større risiko for at have en højfrekvent hørenedsættelse, 90 procent risiko for lavfrekvent hørenedsættelse og 38 procent øget risiko for en kombineret høj- og lavfrekvent hørenedsættelse. I disse beregninger er der taget højde for andre årsager til nedsat hørelse og faktorer såsom alder og køn.
“De mekanismer der ligger under denne sammenhæng, kræver yderligere undersøgelse,” siger forskningsleder dr. Amit Chopra, New York. “Potentielle sammenhænge, der linker søvnapnø og hørenedsættelse, kan være de negative effekter søvnapnø har på blodgennemstrømningen til cochlea i det indre øre, på grund af inflammation eller støjskader fra svær snorken.”
Snorken skyldes, at halsmuskulaturen slapper af og forsnævrer halsåbningen under søvn, som så resulterer i de vibrerende lyde vi kalder snorken. Søvnapnø giver korte pauser i vejrtrækningen, i slemme tilfælde op til 100 gange pr. nat. Chopra pointerer, at personer med søvnapnø har en øget risiko for en række følgesygdomme, såsom hjertekarsygdomme og diabetes, og derfor er det en rigtig god ide at få hjælp, hvis man lider af søvnapnø.
Forskerne siger, at man skal tale med sin læge eller hørespecialist, hvis man oplever problemer med hørelsen eller taleforståelse. Du kan allerede i dag komme i dialog med HørNu’s uafhængige klinikker.
Bliv en del af HørNu