Indholdsfortegnelse
Hørelsen er vigtig! Ikke bare for at kunne høre, men utallige studier fra Danmark og udlandet dokumenterer, at hørelsen hænger sammen med resten af dit helbred. De mange studier, som du kan læse om her på vores hjemmeside, der handler om følgevirkningerne af en ubehandlet hørenedsættelse underbygger vores holdning til at tjekke sin hørelse regelmæssigt. Og mindst én gang om året!
Hvis du ønsker et godt helbred, og sikre dig en høj livskvalitet – så er det essentielt, at din hørelse er god – for der er en direkte sammenhæng mellem en god hørelse og et godt helbred. Vi mener ikke, at der er nogen årsag til ikke at tjekke hørelsen. Vores samarbejdspartnere tjekker din hørelse gratis. De er meget professionelle og de kan endda komme hjem til dig. Så hvad holder dig tilbage? Kontakt os nu, så laver vi en aftale for dig.
Folk med hørenedsættelse har 3 gange forøget risiko for at falde. Dette gælder selv for milde høretab (25 dB). For hver 10 dB’s hørenedsættelse øges risikoen med 1.4 gange. Dette skyldes, at balanceorganet er sammenkoblet med indre øre. Den kognitive belastning øges ved en ubehandlet hørenedsættelse, hvilket medfører mindre overskud til at orientere sig og dermed undgå at falde (Frank Lin, Johns Hopkins Universitetet, Februar 2012).
Tilsvarende bekræfter en stor undersøgelse fra Yale University, USA, risikoen for at komme til skade på jobbet. Personer med tinnitus og hørenedsættelser har 25 % større risiko for at komme til skade på jobbet, viser en ny undersøgelse.
Forskerne har analyseret mere end 9.900 produktions- og vedligeholdelsesansatte på seks aluminiumsfabrikker i perioden 2003-2008. Forskerne tog højde for støj i omgivelserne undervejs.
Højrisikoansatte i støjende arbejdsmiljøer bør få tjekket deres hørelse og høreværnsbehov grundigt, siger forskerne.
Omvendt, så viser en undersøgelse fra Washington University School of Medicin i St. Louis USA, at folk med en stor hørenedsættelse har bedre balance, når de har høreapparatet tændt, end når det er slukket.
Undersøgelsen involverede balancetests, hvor de 14 deltagere i alderen 65-91 skulle foretage de samme balanceøvelser med høreapparatet henholdsvis tændt og slukket. Under øvelserne blev deltagerne udsat for auditiv forstyrrelse, som når man for eksempel oplever støjen, der opstår, når man søger efter radioprogrammer.
Én af øvelserne var at stå på en skumpude og en anden at stå med den ene fod foran den anden. Begge øvelser foregik med bind for øjnene. Øvelserne blev målt efter, hvor lang tid deltagerne kunne stå i positionen med høreapparatet henholdsvis tændt og slukket.
Resultaterne viste, at deltagerne kunne holde balancen i længere tid, når høreapparatet var tændt. Jo mere indviklede øvelserne blev, jo bedre blev deres balance, når høreapparatet var tændt.
En tidligere amerikansk undersøgelse foretaget henover fire år, har vist en forbindelse mellem hørenedsættelse og risiko for at falde. Her fik deltagerne testet deres hørelse og svarede på spørgsmål om, hvorvidt de var faldet i løbet af det sidste års tid.
Resultaterne viste blandt andet, at selv deltagere med en lav hørenedsættelse havde tre gange større sandsynlighed for at falde end dem uden en hørenedsættelse.
Ørelæge og forsker Dr. Frank Lin fra Johns Hopkins Universitet i USA forklarer, at mennesker med nedsat hørelse har dårligere kendskab til deres samlede omgivelser, og det gør dem mere tilbøjelige til at rejse sig og falde. Samtidig er der en mulighed for, at hjernen bliver overvældet af de manglende ressourcer, hvilket i sidste ende går ud over balancen.
Resultaterne fra de to balancetest støtter op omkring den tidligere undersøgelse, som viser, at der er en forbindelse mellem hørenedsættelse og risikoen for at falde.
På skumpuden kunne deltagerne i gennemsnit balancere 17 sekunder med slukket høreapparatet og 26 med høreapparatet tændt. Den anden øvelse blev fordoblet fra 5 til 10 sekunder med tændt høreapparat.
Forskerne siger, at man skal tale med sin læge eller hørespecialist, hvis man oplever problemer med hørelsen eller taleforståelse. Du kan allerede i dag komme i dialog med HørNu’s uafhængige klinikker.
Bliv en del af HørNu