Hørenedsættelse er et stort problem på verdensplan

Non-profit organisationen World Wide Hearing har en informativ video om hørenedsættelse og fordelene ved at bruge høreapparater. De kalder videoen “Høreapparater vil forbinde dig”.

World Wide Hearing er en non-profit organisation, som giver adgang til billige høreapparater til børn og unge i hele verden. World Wide Hearing driver projekter i Brasilien, Canada, Canada, Kina, Guatemala, Indien, Jordan, Filippinerne og Vietnam.

Global udfordring

Ifølge WHO lever 642 millioner mennesker i verden med en hørenedsættelse. Af disse er 181 millioner børn. 278 millioner mennesker lever med en hørenedsættelse, der er så kraftig, at aktiviteter som de fleste tager for givet, f.eks. en almindelig samtale, er umulig uden et høreapparat. Størstedelen af de mange millioner mennesker, der lever med en hørenedsættelse, lever i udviklingslande, hvor meget få har adgang til høreapparater. I mange tilfælde er omkostningerne ved høreapparater og høretjek simpelthen for dyre eller helt uden for rækkevidde. Som resultat heraf, har færre end én ud af 40 med svær hørenedsættelse i udviklingslande adgang til høreapparater.

AfriCanHear

HørNu satte sidste år gang i en kampagne, hvor vi samlede aflagte høreapparater ind til personer i Senegal og Ghana. Vi samlede over 600 apparater ind, og søger nu økonomisk støtte til at få hørespecialister til de to lande, så de kan gøre gavn hos personer med hørenedsættelse.

WHO sætter fokus på ubehandlet hørenedsættelse

Af samme årsag har verdenssundhedsorganisationen WHO sat fokus på ubehandlet hørenedsættelse, og satte 3. marts 2017 gang i en kampagne, som de kalder Action for Hearing Loss – a sound investment. WHO estimerer, at det koster det globale samfund 750 milliarder dollars hvert år, at mennesker ikke får behandlet deres hørelse. Organisationen agiterer for, at verdenssamfundet får mere fokus på at allokere flere ressourcer til at reducere antallet af personer med en ubehandlet hørenedsættelse. Samtidig forsøger WHO at få gjort det globale samfund opmærksom på, hvorfor det er væsentligt at få tjekket hørelsen. De henviser til forskningsresultater, som dokumenterer, at risikoen for at miste sit arbejde er dobbelt så høj, hvis man har en kraftig ubehandlet hørenedsættelse, og beskriver risikoen for at blive socialt isoleret, når man har en ubehandlet hørenedsættelse. Husk i øvrigt at få tjekket din hørelsen en gang om året. Bare for en sikkerheds skyld. Kilde: www.wwhearing.org

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder