Ubehandlet hørenedsættelse medfører sikkerhedsrisici

Kører man uden at kunne høre, sætter man ikke kun sin egen sikkerhed over styr, mens også ens medtrafikanter.

MANGE MENNESKER MED nedsat hørelse, mener at de kan klare sig fint uden høreapparater. Men desværre er en hørenedsættelse ikke blot en ulejlig praktikalitet. Det kan være direkte farligt for dit helbred og din sikkerhed.

Vejsikkerhed

Det er ikke nogen hemmelighed at vejene kan være usikre at færdes på. I 2015 kom ca. 3.000 danskere til skade i trafikken. For bilister, fodgængere og cyklister er det essentielt at være opmærksom hele tiden for at undgå uheld. Mange cyklister og fodgængere bruger høretelefoner, mens de færdes i trafikken, og dette kan være en farlig distraktion. Det er vigtigt at skrue ned eller fjerne høretelefonerne, når trafikken kræver din opmærksomhed. Har man en ubehandlet hørenedsættelse og færdes i trafikken har man dog ikke denne mulighed. Med en ubehandlet kraftig hørenedsættelse kan man have svært ved at skelne advarselslyde som f.eks. biler, ringeklokker, advarende råb og dyt fra resten af trafikken og byens larm. Hvis man cykler og ikke kan høre, er man især i fare. Det er livsvigtigt, at man kan høre hvilken retning biler, fodgængere og andre cyklister kommer fra. Hvis man kører uden at kunne høre, sætter man ikke kun sin egen sikkerhed over styr, mens også ens medtrafikanter.

Alarmer

Der er mange alarmer og advarselslyde, som vi anvender i det daglige. Desværre er mange af disse lyde ikke hørbare for personer med en kraftig hørenedsættelse. Røgalarmer og baklyde fra lastbiler, som er så vigtige at høre, kan være svære at høre, hvis man ikke bruger høreapparater. Lyde som dørklokken, telefonen eller døre, der åbner/lukker, kan også være svære at høre.

Børnepasning

Når man passer små børn er det essentielt, at man kan høre, hvad de laver hele tiden. Hvis man ikke kan høre, når de græder eller beder om hjælp, kan det ende tragisk.

Kommunikation

Der er tidspunkter, hvor misforståelser kan have alvorlige konsekvenser. Evakueringsinstrukser ved brand eller livreddende instruks givet over telefonen, bør især ikke misforstås eller overhøres. Og hverdagens misforståelser kan også have konsekvenser. Det er vigtigt at vide, hvem der henter ungerne fra skole eller tager hunden til dyrlægen. HørNu anbefaler, at du mindst én gang om året får tjekket din hørelse. I langt de fleste tilfælde kan du få lavet en høretest ganske gratis i dit lokale hørecenter.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder