Overvægt øger risikoen for hørenedsættelse

Overvægt har en negativ effekt på hørelsen – især evnen til at høre de høje frekvenser. Det viser en ny undersøgelse, baseret på kvinder i alderen 18 til 40 år. Tidligere undersøgelser har allerede bekræftet, at manglende fysisk aktivitet øger risikoen for nedsat hørelse.

En undersøgelse, som har set på sammenhængen mellem nedsat hørelse og overvægt blandt kvinder i alderen 18 til 40 viser, at den ekstra vægt hænger sammen med evnen til at høre, især de højfrekvente lyde. Undersøgelsen er foretaget af forskere fra Department of Endocrinology and Metabolism, Faculty of Medicine på Yuzuncu Yil University i Tyrkiet, og er baseret på resultater fra 40 overvægtige kvinder sammenholdt med resultaterne fra 40 normalvægtige kvinder. Hver deltager blev testet på høj- og lavfrekvente lyde. Resultaterne viser, at overvægt kan have en negativ indflydelse på høreevnen og antyder dermed, at en forebyggelse af nedsat hørelse, i hvert fald hos nogle, kan være at kigge på vægten og de risici der følger med overvægt.

Fysisk aktivitet forebygger nedsat hørelse

En tidligere undersøgelse fra 2013, udgivet i American Journal of Medicine, foreslår også, at fysisk aktivitet og en vægt på et sundt niveau, kan hjælpe med at fastholde en sund hørelse. I den undersøgelse, blev 68.000 kvinder 1989 fulgt over en periode på 20 år. Deltagerne fik deres hørelse testet, deres BMI og taljemål målt og deres fysiske aktivitet registreret. Resultaterne viste en signifikant sammenhæng mellem manglende fysisk aktivitet, overvægt og nedsat hørelse. Deltagerne med lavt BMI og et højt aktivitetsniveau havde 17 procent mindre risiko for at få nedsat hørelse med alderen. Deltagerne med taljemål over 80 cm havde en 11 procent øget risiko for nedsat hørelse og kvinder med taljemål over 88 cm havde hele 27 procent øget risiko for at få nedsat hørelse i forhold til de mindre omfangsrige deltagere.

Overvægtige teenagere er i farezonen

En tredje undersøgelse, også fra 2013, udgivet i journalen The Laryngoscope viste, at overvægt i teenageårene næsten fordobler risikoen for nedsat hørelse i det lave frekvensområde. Overvægtige teenagere har i det hele taget større risiko for at udvikle alle former for nedsat hørelse i modsætning til deres normalvægtige kammerater. Kilde: www.ncbi.nlm.nih.gov, www.auditory-verbal.organd www.huffingtonpost.com 

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder