Høretab – stor sundhedsbyrde, meget lidt forskning

Høretab påvirker flere og flere mennesker. I 2031 vil 14,5 millioner briter være ramt. WHO siger, at høretab vil blive en af de ti største sygdomsbyrder i mange lande og få stor social og økonomisk indflydelse. Trods dette, bliver der brugt 40 gange mindre, per ramte person, i forskningen af hørelse som i hjertekarsygdomme. I dag er 10 millioner briter påvirket af høretab. Ifølge den britiske organisation Action on Hearing Loss (tidligere RNID) vil dette tal stige mere end 40% til 14,5 millioner mennesker i 2031. WHO forudsiger at, i 2030 vil voksenhøretab være i top ti af sygdomsbyrder i England og andre I-lande og ligger højere end grå stær og diabetes. Ifølge Action on Hearing Loss er høretab derfor en sundhedstrussel vi ikke kan ignorere.Det er i denne sammenhæng nævneværdigt, at der bliver brugt væsentligt færre penge i at forske i høretab end for eksempel hjertekarsygdomme og diabetes.

40 gange mindre

I rapporten "Hearing matters" fra Action on Hearing Loss hævdes det, at der i England i 2010 blev brugt £49.71 på forskning i hjertekarsygdomme per ramte person, mens der blev brugt £21.31 i diabetesforskningen per ramte person. I 2010 blev der brugt £1.34 i forskning af høretab per ramte person. Med andre ord, bliver der brugt 40 gange mere på forskning i hjertekarsygdomme end på høretab. Til sammenligning, blev der brugt £14.21 i synsforskning per ramte person.

Betydelige omkostninger

Utallige undersøgelser, fra hele verden, har dokumenteret at høretab har væsentlige personlige konsekvenser, samt sociale og økonomiske omkostninger for både arbejde og uddannelse. Forskning foretaget af Action on Hearing Loss har vist, at selv i tider med lav arbejdsløshed, vil hørehæmmede fire gange så ofte være arbejdsløse som resten af befolkningen. Høretab fordobler også risikoen for depression hos ældre, og børn med høretab har en øget risiko for psykiske problemer. Kilde: Hearing Matters, Action on Hearing Loss, 2011

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder