Hjernebølger påvirker hørelsen

De tyske forskere har også undersøgt ideen om "den lyttende hjerne", som involverer den måde, hvorpå mennesker bearbejder tale og musik. Hvis hjernen er koblet til melodiske ændringer, så kan den også være bedre forberedt til at forvente flygtige, men vigtige lyde.
I undersøgelsen blev testpersoner udsat for et "svært-at-opdage" tavst hul indlejret i en melodi. Henry og Obleser registrerede derefter signalerne fra testpersonernes hovedbund.
Først viste undersøgelsen, at hver testpersons hjerne blev "trukket med" af de langsomme cykliske ændringer i melodien. For det andet viste det sig, at testpersonernes evne til at opdage hullerne skjult i melodiske ændringer ikke var konstant, men i stedet blev oscillerende, som det blev styret af hjernen.
Den oscillerende hjerneaktivitet styrer og regulerer vores evne til at behandle indkommende information og kaldes neurale svingninger. Alle akustiske svingninger som mennesker støder på, ser ud til at forme vores hjerneaktivitet. Hjernen bruger de rytmiske udsving til at være bedst muligt forberedt til bearbejdning af vigtige informationer.
Forskerne håber, at kunne bruge hjernens kobling til sit akustiske miljø som en ny foranstaltning til at studere problemerne med personer, der med høretab eller mennesker, der stammer.
Kilde: www.hear-it.org