50 procent flere med høretab

Én ud af fire australiere vil have et høretab i 2050, viser en ny undersøgelse. Det svarer til en forøgelse på 50%.

De fleste af os er ikke klar over hvor lidt der skal til at skade vores hørelse. Men at være udsat for støj i årevis, kan ofte ende med høretab. Høreeksperter understreger, at vedvarende støj er den største årsag til høretab, fordi cochlea – den sensoriske del af øret – bliver skadet og hørenerven ligeså. En undersøgelse fra Australian Hearing kaldet ”Is Australia Listening?”, forudsiger at én ud af fire vil have et høretab i 2050, og en fjerdel af dem vil skyldes skader fra MP3 afspillere der er skruet op på ”overdrevet og skadeligt niveau”. Det svarer til en stigning på 50% i forhold til i dag, hvor én ud af seks har et høretab. Ydermere har forskere fundet ud af at høretab er udbredt blandt unge og 70% af unge har oplevet at have tinnitus.

MP3 afspillere mest skadelige

Undersøgelsen viser, at MP3 afspillere er blandt de mest skadelige nye teknologier i forhold til ”fritidsstøj”, fordi de ofte bliver skruet højere op end de anbefalede niveauer. Eksperter understreger, at det godt kan betale sig at skrue lidt ned for lyden, også selvom man ikke forventer at få et høretab. Man kan også holde lydniveauet lavt i bilens anlæg, og gå væk fra højttalerne til koncerter.

Andre årsager

Der er andre årsager til høretab end overdreven støj. Alder, sygdom, hovedskader, medicin og rygning kan blandt andet være med til at nedsætte din hørelse.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder