Rygning kan give nedsat hørelse

Rygere har 15 procent større risiko for at få nedsat hørelse end ikke-rygere. Selv passiv rygning kan være skadeligt for din hørelse.

NYESTE FORSKNING VISER at, hvis du kvitter smøgerne og undgår passiv rygning – så kan du reducere din risiko for at få nedsat hørelse. “Vi har opdaget, at jo mere og jo længere du ryger, jo større er risikoen for, at din hørelse bliver skadet,” forklarer forskningsleder dr. Piers Dawes fra Centre of Human Communication and Deafness, ved University of Manchester i Storbritannien.

Kvit smøgerne

Baseret på data fra UK-Biobank, har forskere analyseret data fra 164.770 voksne briter i alderen 40-49 år, som har fået lavet en høretest mellem 2007 og 2010. Resultatet viste, at rygerne har en 15,1 procent højere risiko for at lide af nedsat hørelse end ikke-rygere. Undersøgelsen viste også, at eks-rygere havde en lidt mindre risiko for nedsat hørelse. Forskerne mener, at dette kan skyldes at man er mere tilbøjelige til at have en mere sund livsstil generelt, når man er stoppet med at ryge.

Signifikant årsag til nedsat hørelse

“Når man tænker på, at 20 procent af Storbritanniens befolkning ryger – og op til 60 procent i andre lande – kan rygning repræsentere en signifikant årsag til hørenedsættelse på verdensplan,” siger dr. Dawes. På trods af den nye undersøgelse, er der stadig meget forskning på dette område, der er uklar. “Vi er ikke sikre på, om giftstofferne i tobakken påvirker hørelsen direkte, eller om det er tobaksrelaterede hjertekarsygdomme, der er skyld i ændringerne i hørelsen – eller om det er begge dele,” siger han. Kilde: www.manchester.ac.uk

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder