3 trin til bedre hørelse

Hvis du, som rigtig mange andre, har lavet et nytårsforsæt om at blive mere sund, og synes at det gik nemmest i januar, men februar er blevet mere svær på den front, har vi her et par tips til, hvordan du kan få lidt adspredelse fra projektet og fokusere på at få en sund hørelse i stedet.

Start med at spørge dig selv: hvor meget sætter jeg pris på min hørelse? Du vil sikkert gerne blive ved med at høre så godt som muligt, og så længe som muligt. Vi har gjort det nemt for dig at skabe en bedre hørelse allerede i dag, hvis du følger disse tre simple trin.

1. BOOK EN TID HOS EN HØRESPECIALIST

Dette kunne ikke være nemmere – grib knoglen og ring til din lokale hørespecialist. Det tager mindre end 1 minut at ringe og bede om en tid til at tale hørelse. Det bliver måske lidt sværere rent faktisk at følge op på den aftale. Men kom så af sted – lyt til hvad hørespecialisten har at sige, tal det igennem med familie og venner, og find den bedste løsning for dit behov. Selvom det lyder meget simpelt, er dette faktisk det vigtigste råd af dem alle. Undersøgelser viser, at der i gennemsnit går 10 år, fra en person opdager, at der er en hørenedsættelse, indtil de gør noget aktivt for at afhjælpe det. Det er ikke overraskende, risikoen for en hørenedsættelse stiger med alderen, men det er overraskende, at kun 20 procent af dem som kan få gavn af et høreapparat, får et. Om du søger hørehjælp gennem det offentlige eller det private, er det allervigtigste, at du føler dig tryg ved behandlingen, og finder en specialist som du kan opbygge et godt forhold til.

2. ADRESSÉR DIN HØRENEDSÆTTELSE

Måske hører du ikke så godt, som du har gjort. Måske påstår familien, at du hører dårligt. Uanset om der er noget om snakken eller ej – hvis du er over 40 år, er det alligevel tid til at få tjekket hørelsen. Den gode nyhed er, at en høreundersøgelse tager kort tid. Hvis hørelsen ikke fejler noget, har du noget at gå ud fra til dit næste tjek, og du kan sige til familien, at du rent faktisk godt kan høre! Hvis høreundersøgelsen viser en hørenedsættelse, så tag snakken om mulig hjælp og behandling med det samme. Det er vigtigt at huske, at høreapparater kræver tilvænning og justeringer, før det hjælper optimalt. Det er derfor en fordel, at komme i gang med høreapparatbehandling så tidligt som muligt.

3. BESKYT DIN HØRELSE

Støjfremkaldt hørenedsættelse er en meget udbredt form for hørenedsættelse. Det er heldigvis også den der er nemmest at forebygge. Helt enkelt handler det om at skrue ned for lyden. Et godt tip er, at skrue helt ned til et niveau du ikke kan høre, og derefter langsomt øge volumen til du ikke skal anstrenge dig for at lytte efter. Det er også en god ide at begrænse brugen af høretelefoner, da lyden ofte bliver for høj, hvis man skal kunne høre ordentligt i dem. Investér i et godt høreværn. Enten i form af små hørepropper, som du kan have liggende i bilen eller tasken, så de er klar til brug. Uanset om du opholder dig i et støjfyldt miljø, eller hvis du går på jagt, kører motorcykel eller befinder dig i anden støjende aktivitet, kan du med fordel investere i et par gode hørebøffer. Og sidst men ikke mindst, lær dine børn at passe på deres hørelse – det er en stor gave du kan give dem, at sætte pris – og passe – på deres hørelse.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder