2
3
3
4:21 onsdag den 29. marts , 2023
  • Få en uforpligtende snak om din hørelse. Ring til os på 31 23 83 84

demens

Hørelsen – fundamentet for et godt helbred
Hvorfor er dette vigtigt? [indledning til hver side]
Hørelsen er vigtig! Ikke bare for at kunne høre, men utallige studier fra Danmark og udlandet dokumenterer, at hørelsen hænger sammen med resten af dit helbred. De mange studier, som du kan læse om her på vores hjemmeside, der handler om følgevirkningerne af en ubehandlet hørenedsættelse underbygger vores holdning til at tjekke sin hørelse regelmæssigt. Og mindst én gang om året!

Hvis du ønsker et godt helbred, og sikre dig en høj livskvalitet – så er det essentielt, at din hørelse er god – for der er en direkte sammenhæng mellem en god hørelse og et godt helbred. Vi mener ikke, at der er nogen årsag til ikke at tjekke hørelsen. Vores samarbejdspartnere tjekker din hørelse gratis. De er meget professionelle og de kan endda komme hjem til dig. Så hvad holder dig tilbage? Kontakt os nu, så laver vi en aftale for dig.

Demens
Flere undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem en ubehandlet hørenedsættelse og demens. Frank Lin M.D, Ph. D. fra John Hopkins Universitetet forsker i denne sammenhæng. Han fortæller, at hjernen bliver sat på overarbejde, når man har en hørenedsættelse. Det kan medføre træthed, og at man opgiver det sociale samvær og følgende risiko for at isolere sig selv. I 2011 publicerede Frank Lin sine studier, Hearing Loss and Incident Dementia på Baltimore Longitudinal Study of Aging. Undersøgelsen viste en klar sammenhæng mellem demens og hørenedsættelse. I studiet fandt Frank Lin at
Risikoen for at få demens er 1,89 gange større for personer med en mild ubehandlet hørenedsættelse
Risikoen for at få demens er 3 gange større for personer med en moderat ubehandlet hørenedsættelse
Risikoen for at få demens er 5 gange større for personer med en kraftig ubehandlet hørenedsættelse

Der er desværre en del danskere, som har demens. I 2014 var knap 38.000 danskere, ifølge det Nationale Videns Center for Demens, registreret med en demensdiagnose, men nogle undersøgelser anslår, at 90.000 danskere lider af demens. En prognose på det Nationale Videns Center for Demens indikerer, at dette tal vil stige til ca. 165.000 i 2040.
Frank Lins undersøgelse underbygges af et studie fra Macquarie Universitet i Australien. Her viste Stephen Crains studie, at høreapparater kan spille en vigtig rolle med hensyn til at ”udskyde” udviklingen af demens. Det viste, at hvis man lader sin hørenedsættelse forblive ubehandlet kan det have konsekvenser for andet end hørelsen. Udover at høreapparater kan være et bolværk mod demensen, så viser andre studier, at det forbedrer den enkeltes livskvalitet, og sparer samfundet for kolossale beløb.

Seneste Nyheder

KONTAKT OS

Vækstfabrikken Lydens Hus
Gammel Kongevej 11-13
1610 København V

Vil du opdateres om den seneste teknologi og forskning?