Sok San

Starkey Hearing Foundation mødte Sok San i Cambodia for første gang i 2013. På det tidspunkt var hun omkring 5 år gammel og gik ikke i skole på grund af sin hørenedsættelse. Hun var en lille sød, men også meget genert, pige med et ringe sprog i forhold til sine jævnaldrende.

Starkeys program tilpassede et sæt gratis høreapparater til hende, og den efterfølgende dag tog en del af Starkeys hold ud på Sok Sans skole og blev mødt af hende og hendes mor i et af klasseværelserne. Formålet med besøget var at få et indtryk af, hvordan Sok San trivedes med sine høreapparater og de nye input hun fik gennem høreapparaterne. På daværende tidspunkt var det dog for tidligt at drage nogen konklusion, da det kan tage lidt tid at vænne sig til høreapparaterne.

2 år senere mødte holdet Sok San igen. Hendes personlighed var helt ændret. Den tidligere så generte og tilbagetrukket lille pige var blomstret op og hun var et meget mere aktivt barn i skolegården og i klasseværelset.

I dag arbejder Sok San stadig med at udvikle sit sprog, og det hjalp ikke, at hendes oprindelige høreapparater var gået i stykker. Hun fik lov til at låne et sæt fra skolen, men et lille hold fra Starkey rejste til hendes by, Siem Reap, der ligger i det nordvestlige Cambodja, og lavede en ny prop til Sok San og tilpassede et nyt sæt høreapparater til hende, så hun kan fortsætte den positive udvikling.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder