Ny gigant på det danske marked

Af Mikkel Schramm

Indenfor høreapparatbranchen taler man om ”the big 6” – de seks store producenter, der findes i verden. Det drejer sig om de tre danske, Widex, Oticon og GN, og de tre udenlandske, Phonak, Signia og Starkey. På trods af, at det danske marked er relativt lille i forhold til det tyske eller amerikanske marked, så har alle undtagen Starkey været til stede i Danmark. En tidligere salgschef fra én af de udenlandske producenter forklarede det således: ”Hvis du kan have succes på et lille marked som det danske, hvor priserne er i bund, og konkurrencen er i top, så kan du klare dig alle steder. Derfor er det så vigtigt for os at være til stede i Danmark.” Som beskrevet her i magasinet fusionerer danske Widex med Sivantos (Signia), og dermed er der nu kun 5 store producenter. Da Starkey’s produkter, som nævnt, ikke kunne købes i Danmark, så er der nu kun 4 store tilbage. Men netop den amerikanske producent har anmeldt deres ankomst på det danske marked. Det er interessant for dig, der bruger høreapparat, da de kan være medvirkende til at skubbe lidt til de eksisterende producenter. Men hvem er Starkey egentlig? HørNu tog en uformel snak med deres europæiske chef, Thorsten Quass for at få svaret.

Hvordan adskiller Starkey sig fra andre producenter?

 

Vores fokus er ikke kun at producere høreapparater. Vi ønsker at forbedre livskvaliteten gennem en bedre hørelse hos mennesker over hele verden. Til dette formål har vi to grupper af forskere i Berkeley, Californien, og Minneapolis, Minnesota, der stræber efter at give høreapparatbrugere mere komfort og bedre hørelse i alle slags miljøer. Det er dyrt. Faktisk bruger vi hvert år 90.000.000 dollar (red. ca. 570 millioner kroner) på udvikling af høreapparater, men vi mener, at det vigtigt hele tiden at lave nye funktioner, som gør det lettere at være høreapparatbruger..

Har du eksempler på dette?

 

Jeg har mange eksempler. Starkey var den første producent, som kunne lave et CIC høreapparat (meget lille i-øret apparat). Vi har udviklet det mest sikre feedback system (red. sikre at høreapparaterne ikke hyler), og vi har udviklet verdens mindste trådløse høreapparat, som vi kalder Soundlens IIC. Vores nyeste serie af høreapparater Muse IQ sætter en ny standard indenfor at høre i støjende omgivelser, hvilket reducerer den energi, som høreapparatbrugere skal bruge for at høre i svære lydmiljøer.

Vi har i øvrigt fokus på at udvikle vores produkter med udgangspunkt i høreapparatbrugere. Vi ser ingen grund til at udvikle teknologi bare for teknologiens skyld. Når et nyt design skal udvikles, så inkorporerer vi altid brugerne. Det er jo trods alt dem, der skal købe vores produkter.

Hvad så med jeres nyeste apparater – kan de noget ekstraordinært?

 

Alt, hvad vi udvikler, skal give en bedre hørelse, komfort, kvalitet eller forbindelse til din PC, TV eller telefon. Vi var de blandt de allerførste, som havde høreapparater, der kunne kommunikere direkte mellem en telefon og høreapparaterne. Det man populært kalder MFI (Made For iPhone). Hos Starkey kalder vi vores MFI-serie for Halo. Det har vi videreudviklet, og er nu i gang med vores 3. version af Halo. Det er vi lidt stolte af, da flere andre producenter jo endnu ikke har denne teknologi. Teknologien giver brugeren utallige muligheder, som fx at lave justeringer på sit høreapparat, reducere baggrundsstøjen, bruge telefonen som fjernbetjening, den kan huske 20 forskellige steder, som brugeren befinder sig i, og automatisk slå over på det optimale lydmiljø, og så kan den endda finde dine høreapparater, hvis du har tabt dem.

Hvorfor er det vigtigt?

 

Fordi det giver helt reelle brugerfordele. De fleste danskere over 70 år anvender smartphones, så MFI rammer direkte ind i brugernes dagligdag. Helt konkret betyder det, at brugeren kan besvare sin telefon og få lyden direkte op til sine høreapparater. Da lyden er bedre, hvis den går direkte fra telefonen til høreapparatet – og ikke via noget tilbehør – så har brugeren lettere ved at tale i telefon, hvilket selvfølgelig er væsentligt uanset, om du er erhvervsaktiv eller er gået på pension.

Hvad tror du fremtiden indenfor høreapparater bringer?

Mulighederne er uendelige. Lige nu har vi hundredvis af forskere, der arbejder på en fremtid, hvor høreapparater kan udnytte forbindelse mellem hjernen og teknologien. Jeg forventer, at der sker en udvikling af den teknologi, hvor høreapparaterne løbende lægger data til og fra ”skyen”. Desuden er høreapparaterne godt på vej til at kunne hjælpe med at gøre brugernes hverdag lettere ved at implementere sensorteknologi og dermed være i løbende kontakt med resten af brugerens krop og kan fx give besked om dit helbred.

Bagom Starkey Hearing Foundation

Bill Austin grundlagde Starkey Hearing Foundation på missionen, om at hele verden skal kunne høre. Starkey Hearing Foundation har hjulpet mere end 1,1 millioner personer og leveret 1,9 millioner høreapparater i mere end 100 lande og har forpligtet sig til at give mere end en million høreapparater til personer, som har nedsat hørelse indenfor det næste årti. Stiftelsen fremmer også hørelsen af sundhedsbevidsthed og uddannelse gennem programmet Listen Carefully ™, og giver høreapparater til lavindkomst amerikanere gennem Hear Now-programmets daglige indsats.

Der er ikke noget som tårerne, der strømmer ned af en moderens ansigt, da hendes søn endelig kan høre hende sige: "Jeg elsker dig" eller en ung piges latter, når lydens verden åbner for hende. Høretab påvirker mere end 63 millioner børn verden over, men mange har ikke adgang til høreapparatet, der kan hjælpe dem. Starkey Hearing Foundation, en velgørenhedsorganisation, som er grundlagt af William F. Austin, giver hørelsen til mennesker i nød rundt om i verden.

Fakta om Starkey Hearing

Starkey er en global spiller, der beskæftiger mere end 4.800 mennesker og er til stede på mere end 100 markeder i hele Nordamerika, Sydamerika, Mellemamerika, Europa, Asien og Australien. I USA er Starkey den største spiller på markedet. Hvert 4. høreapparat, der købes i USA er fra Starkey.

 

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder