Mener du, at du hører godt? Det bør du nok få tjekket!

Det er væsentligt, at du anvender høreværn, når du er udsat for støj, og at du er opmærksom på at skrue ned for lyden, når du har mulighed for det Hvis du mener, at din hørelse er fin, så få det alligevel tjekket. En ny amerikansk undersøgelse viser, at omkring en fjerdedel af mennesker mellem 20 og 69 år, der tror, at deres hørelse er god eller fremragende, faktisk viser tegn på hørenedsættelse. Undersøgelsen anslår, at 40 millioner amerikanere mellem 20 – 69 har en hørenedsættelse. Typisk skyldes hørenedsættelsen hverdagens lyde som plæneklippere og musik.

Tøj på arbejdspladsen

Hørenedsættelse skyldes oftest støjende arbejdsmiljøer. Faktisk viser en ny undersøgelse fra den amerikanske myndighed, Centers for Disease Control and Preventions (CDC), at 24 procent af høretab skyldes støj på arbejdspladsen. "Men det, der overraskede os var, at vi også fandt mange mennesker med tegn på støjinduceret høreskader, der ikke har støjende job," siger Dr. Ann Schuchat, fungerende direktør for CDC. Faktisk viser undersøgelsen at halvdelen af de personer, som havde en hørenedsættelse, ikke arbejdede på en støjfyldt arbejdsplads. CDC’s konklusion er derfor, at høreskaden er opstået i hjemmet eller i det lokale samfund.

Høretab starter tidligt

Høje lyde – fra sirener til plæneklippere og koncerter til sportsbegivenheder – kan permanent beskadige hørelsen. Denne skade opbygges over tid, og når den går tabt, er den tabt for evigt. Undersøgelsen konstaterer, at tabet ofte starter tidligt i livet, og at 20 procent af amerikanerne i 20'erne har mistet evnen til at høre de lavere lyde. En fjerdedel af personerne i undersøgelsen, der har en hørenedsættelse, ved det ikke.
Høje lyde – fra sirener til plæneklippere og koncerter til sportsbegivenheder – kan permanent beskadige hørelsen. Denne skade opbygges over tid, og når den går tabt, er den tabt for evigt
"De troede, at deres hørelse var god eller fremragende, men høretesten viste, at mange af dem allerede havde tegn på en hørenedsættelse," siger Schuchat.

HørNu ønsker helt grundlæggende, at du hører så godt som muligt

Det gør vi, fordi vi fra forskning ved, at en god hørelse er fundamentet for et godt helbred. Vi har ikke nogen skjulte hensigter eller forsøger at sælge dig noget, men anbefaler blot - i lighed med førende eksperter – at du tjekker hørelsen 1 gang om året. Book en gratis og uvildig høretest.

Husk høreværn

Hørenedsættelse et stort problem for seniorer, som kan nde sig socialt isolerede, når de ikke kan høre, hvad folk omkring dem siger. Men CDC bemærker også, at kronisk udsættelse for støj er forbundet med øget stress, angst, depression, højt blodtryk, hjertesygdom og irritation. Det er derfor væsentligt, at du anvender høreværn, når du er udsat for støj, og at du er opmærksom på at skrue ned for lyden, når du har mulighed for det. Danske og udenlandske forskere er enige om, at du ikke bør udsætte dine ører for lydniveauer over 85 dB i mere end 8 timer. En anden amerikansk undersøgelse foretaget af National Health and Nutrition Examination Survey, 2011 – 2012, fandt, at omkring 70 % af de personer, som er udsat for skadelig støj aldrig eller sjældent anvender høreværn.

Og husk at tjekke hørelsen

Hvis det er længe siden, at du har fået tjekket din hørelse, foreslår CDC, at det er værd at bruge en time på at få taget en høreprøve. Vil du have hjælp til at nde et hørecenter, som du kan have tillid til, så kontakt HørNu.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder