Leder: Vi skal have større gennemsigtighed indenfor vores branche

Af Mikkel Schramm

HørNu får rigtig mange telefonopkald fra nye og eksisterende medlemmer af HørNu, der benytter sig af vores gratis rådgivning. Og derfor er vi begyndt at lave statistik på, hvad vi bliver spurgt om, så vi kan målrette informationen til vores medlemmer. En meget stor del af henvendelserne drejer sig om, hvor man skal anskaffe sig sit nye høreapparat. Gennem rådgivningen forklarer vi om fordele og ulemper ved henholdsvis private og offentlige klinikker, ligesom vi fortæller om forskellen mellem de leverandørejede og uafhængige klinikker.

Selvom vi følger meget med i, hvad der foregår ude i klinikkerne, så kan vi naturligvis ikke vide, hvilke klinikker, der yder den bedste service, og hvilke man skal holde sig fra. Derfor har vi lavet vores egen certificering – HørNu Certificeringen – som vi selv tjekker, og dermed har tillid til, at de laver et ordentligt stykke arbejde. Klinikkerne overholder de 10 bud, som vi i fællesskab med klinikkerne. Det er således dem selv, som har givet udtryk for, at dette skal som minimum overholdes. Det giver en større tryghed for dig, der skal have nye høreapparater, og i denne udgave af Magasinet HørNu kan du læse mere om, hvem der står bag klinikkerne, hvad deres kunder mener om klinikkerne, og om forskellen på disse klinikker og andre klinikker.

De danske politikere er også blevet opmærksomme på, at der er behov for en større gennemsigtighed i branchen. Og således blev en ny lovgivning – L194 – forhandlet på plads under den daværende regering. Formålet med L194 er at give danskere et bedre overblik over, hvad det koster at købe nye høreapparater, hvilket sortiment klinikkerne har, og hvem der ejer klinikkerne. HørNu støtter i den grad større gennemsigtighed, men desværre er L194 så løst formuleret, at vi har svært ved at se, hvordan lovgivningen skal øge gennemsigtigheden. Det er rigtig ærgerligt, og det virker ærlig talt som om politikerne enten ikke er blevet ordentligt informeret eller har fået rådgivning fra interessenter, der har haft fokus på egne interesser. Men døm selv. Du kan læse mere om L194 her i magasinet.

Og som altid bringer vi en artikel for dig, der er bilinteresseret eller måske skal ud og anskaffe sig ny bil. Vi har lavet et nyt samarbejde med virksomheden Auricle. Virksomheden ejes af Pedro Costa, der både er høreapparatbruger og akustisk ingeniør. Han er således den perfekte person til at rådgive andre om det bedste lydmiljø i biler. Vi har derfor sat en duel op mellem to elbiler – Kia e-Niro og Tesla Model 3. En ulige kamp – nej, faktisk ikke, men vi afslører ikke, hårsagen til den overraskende lige kamp. Den må du selv læse i Magasinet HørNu eller på vores hjemmeside.

God fornøjelse!

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder