HørNu øger kvaliteten i de private klinikker!

Da HørNu blev grundlagt for 3 år siden, var én af de helt grundlæggende ting, at vi ønskede at øge kvaliteten i behandlingen af hørenedsættelse i Danmark og dermed være medvirkende til, at danskernes livskvalitet styrkes. Efter 3 års slid er vi nu lidt stolte af at være den første uafhængige organisation indenfor vores branche, der kan præsentere et helt konkret tiltag til, at de klinikker HørNu samarbejder med, øger kvaliteten! Alt for mange danskere er utilfredse med deres høreapparater. Faktisk bliver 8 % af de høreapparater, der blev udleveret i 2016 aldrig anvendt, viser en dansk undersøgelse. Det svarer til, at ca. 11.000 helt nye høreapparater ligger i skufferne rundt omkring i de danske hjem. Det er der mange grunde til, og én af dem er, at opfølgningen ikke er god nok.

Forskel på offentlig og privat behandling

Samme undersøgelse viser, at der er forskel på antallet af skuffeapparater afhængig af, om man anskaffer dem i privat regi eller i offentlig regi. 4 % af høreapparaterne endte i sku en, hvis de var udleveret privat, mens det var 12 %, hvis de var udleveret i offentlig regi. Igen, det er der sikker mange årsager til, men én af dem kunne skyldes en mangelfuld opfølgning.

HørNu ønsker helt grundlæggende, at du hører så godt som muligt

Det gør vi, fordi vi fra forskning ved, at en god hørelse er fundamentet for et godt helbred. Vi har ikke nogen skjulte hensigter eller forsøger at sælge dig noget, men anbefaler blot - i lighed med førende eksperter – at du tjekker hørelsen 1 gang om året. Book en gratis og uvildig høretest.

Hvilke klinikker kan man have tillid til?

Mange, der har været i en offentlig eller privat klinik, har hørt om andre, der har haft en dårlig oplevelse. Og det spredes hurtigt. Men der findes også klinikker, som er i branchen for at yde en god og lødig service. Og som ved, at hvis man skal overleve i denne branche, så skal man behandle sine kunder ordentligt. Problemet er, at man ikke ved, hvem man helt konkret kan have tillid til. Med andre ord, hvordan kan man vide, om den ene eller anden klinik er god eller dårlig? For det er selvsagt vigtigt, at du finder en klinik, som har dygtige hørespecialister, og som går op i din hørelse og ikke deres egen tegnebog. Og det er disse klinikker, som HørNu samarbejder med.

Utallige fejlslagne kompromiser

Der har tidligere været utallige tiltag til at øge kvaliteten i behandlingen af hørenedsættelse, men de har alle sammen haft fokus på at gå den politiske vej. Siden 2013 har der været flere arbejdsgrupper bestående af diverse interessen- ter i branchen, der har forsøgt at påvirke Sundheds- og Ældreministeriet. Det er der desværre ikke kommet noget helt konkret ud af – i hvert fald ikke noget, som vi forbrugere har kunnet mærke. Det skyldes to ting. For det første har de tidligere arbejdsgrupper bestået af mange forskellige interessenter, der alle har haft alt for meget fokus på deres egne interesser, hvilket har haft den konsekvens, at det kompromis, der blev lagt på bordet var mere eller mindre uden betydning. For det andet er det ekstrem besværligt og langsommeligt at gå gennem det politiske system, og det har tilsyneladende været så langtrukkent, at nogle af forslagene fortsat endnu ikke er kommet igennem systemet.
Når vi bliver ringet op af nye eller eksisterende høreapparatbrugere, der ønsker at vide, hvilke klinikker, som man kan have tillid til, så henviser vi til én af de 70 klinikker

Samarbejde med 70 klinikker

Af samme årsag har HørNu valgt at gå udenom det politiske system og direkte til den kilde, som høreapparatbrugerne beskæftiger sig med. Nemlig hørespecialisterne ude i klinikkerne. HørNu samarbejder i dag med 70 klinikker rundt omkring i landet. Når vi bliver ringet op af nye eller eksisterende høreapparatbrugere, der ønsker at vide, hvilke klinikker, som man kan have tillid til, så henviser vi til én af de 70 klinikker. Det er klinikkerne selvfølgelig ret glade for – de får en ny kunde fra os. Men af samme årsag kan vi jo sætte krav til klinikkerne for ellers vil vi ikke henvise til dem. Så HørNu’s model er helt enkel. Overhold de krav, som HørNu sætter ellers ønsker vi ikke at samarbejde med klinikken. Og dermed mister klinikken kunder.

Sikker service

Flere af de klinikker, som HørNu samarbejder med, er mindre klinikker, der er ejet af en enkelt person eller et ægtepar. Det kan måske føre til, at nogle vælger disse klinikker fra. Er klinikken der også om 2 år, når jeg skal have finjusteret mit høreapparat? Eller om 4 år? For at imødekomme denne usikkerhed har HørNu klinikkerne indgået et samarbejde på tværs af landet. Det betyder, at du altid er sikret en servicering af dine høreapparater de næste 4 år. Også selvom din klinik skulle lukke.

Landsdækkende service

Kan du forestille dig noget mere irriterende end, at dine høreapparater pludselig står af, mens du er på ferie i Danmark? Dette er løst nu. HørNu klinikkerne ligger spredt ud over hele Danmark. Er du på ferie eller flytter til en anden del af landet, så kan du altid få gratis service, hvis du anskaffer dit høreapparat i én af de HørNu Certificerede klinikker.
...en god hørelse er grundlæggende for et godt helbred, og dermed en høj livskvalitet. Vi har ikke nogen skjulte hensigter eller forsøger at sælge dig noget. Vi vil bare gerne have, at du tjekker hørelsen

Kontrol af klinikken

For at HørNu kan være sikker på, at de klinikker, som vi samarbejder med, overholder vores krav, vil du blive bedt om at udfylde en formular med 14 spørgsmål. Her vil du blive spurgt om, hvor tilfreds du er med klinikken, og om du kan anbefale klinikken til andre. Dermed får HørNu en løbende vurdering af, om vi kan blive ved med at henvise til klinikken eller om samarbejdet med den respektive klinik, skal ophøre. Systemet giver dig en garanti for, at du kan have tillid til vores samarbejds- partnere, og derfor opfordrer vi dig til at udfylde spørgeskemaet, når du har besøgt din lokale HørNu klinik.

Hvorfor gør HørNu det her?

HørNu ønsker helt grundlæggende, at du hører så godt som muligt. Det gør vi, fordi vi fra forskning ved, at en god hørelse er grundlæggende for et godt helbred, og dermed en høj livskvalitet. Vi har ikke nogen skjulte hensigter eller forsøger at sælge dig noget. Vi vil bare gerne have, at du tjekker hørelsen. Hvis din høreprøve viser, at du har behov for et høreapparat, så er klinikkerne ikke underlagt krav om at sælge høreapparater af en bestemt type eller fabrikat. De rådgiver dig om, hvad der kan være godt for dig, men i sidste ende er det dig der bestemmer!

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder