Google sætter fokus hørenedsættelse

Oversættelse af Sofie Andersen

Google arbejder på at gøre smartphones mere brugbare for personer med hørenedsættelse, skriver Hearingtracker. Den nye app, der hedder Sound Amplifier, sætter Android telefoner i stand til at konkurrere med de funktioner, som findes i Apples iPhones, der har samme formål. Og Googles oversættelses-app sigter efter at tiltrække selv inkarnerede iPhone-brugere over til Andriods telefoner.

Lydforstærker forbedrer hørelsen

App’en giver brugeren muligheden for at justere lytteoplevelsen ved at stille på lyd- og mikrofonindstillingerne.  Den forbedrer mikrofonens lyd ved at forstærke svage lyde, og reducere uønskede eller distraherende lyde. App’en er standard i de nye Pixel 3 telefoner, og er tilgængelig i Google Play til alle telefoner, der kører med det nye Android 9 Pie styresystem.

Lydforstærkeren er ikke nyskabende indenfor smartphones. En hurtig søgning i Google Play og Apple’s App Store, afslører en hel række apps, som kan forstærke lyden og stille på forholdet mellem diskant og bas. Som det ser ud lige nu, er den nye app begrænset til brug med høretelefoner med ledning, mens andre apps til forbedring af hørelsen, også understøtter trådløse høretelefoner af forskellig slags. Faktisk kan Apple’s Live Listen gøre iPhonen til en fjernmikrofon, som enten kan bruges med de populære AirPods eller med Made-for-iPhone høreapparater.

Konkurrerer med Apple

Alligevel giver Sound Amplifier Android et vigtigt skub i den rigtige retning i konkurrencen med iPhone. Apple integrerede lignende funktioner til forbedring af hørelsen i iPhonen for flere år siden. Nogenlunde samtidig indledte de et samarbejde med de førende producenter af høreapparater, og udviklede Made-for-iPhone høreapparater. I lang tid var iPhone det eneste tilbud til de, der ønskede smartphonebaseret forbedring af hørelsen.

Men Google svarer hårdt igen. Sidste august annoncerede Google, at de samarbejder med en af de store høreapparatsproducenter, GN Hearing, om at gøre det muligt at streame til høreapparater fra Android-telefoner.

GN ReSound var en af de første til at streame lyd direkte til Made-for-iPhone høreapparater. Annonceringen om Made-for-Android fra Google signalerer, at de har intentioner om at forbinde deres høreapparater med det noget større univers af Android-telefoner. Med Sound Amplifier-appen tilbyder Google deres brugere en gratis funktion til forbedring af hørelsen, som er fuldstændig integreret i telefonens styresystem.

Mere prisvenlige apps på vej

I mellemtiden har softwareudviklere, skabere af PSAP’s (red.: Personal Sound Amplification Product, dvs lydforstærkere), producenter af den kommende generation af de billigere over-the-counter (OTC) apparater, og producenter af de traditionelle høreapparater, arbejdet på deres egne nye løsninger til smartphones.

For eksempel begyndte Bragi, som er udviklede det trådløse Bragi Dash hearable, sidste år at samarbejde med Mimi Hearing Technologies på et projekt, der kaldes Project Ears. Intentionen er at udvikle selvtestende, selvtilpassende, og selvjusterende apps til en ny generation af Bragi produkter, som understøtter individualisering af lytte-indstillinger.

Du skal ikke blive overrasket, hvis en anden af de store spillere, Starkey Hearing Technologies, også kommer på banen. Siden 2016 har Starkey og Bragi samarbejdet om et muligt fremtidigt Bragi OTC-apparat.

Live Transskription søger testere

Googles nye Live-Transskription er lige nu i testfasen. En ”ikke udgivet” version fra Google Research ligger lige nu i Google Play, og brugere som ønsker at hjælpe med testningen, kan søge om dette på Androids hjemmeside. Hvis du skulle have en spritny Pixel 3 telefon, kan du også aktivere Live-Transskription i indstillinger under ”Tilgængelighed.”

Live-Transskription lover at levere real-time stemme-til-tekst transskriptioner af samtaler på op til 70 sprog og dialekter. Den understøtter eksterne mikrofoner i ledningsbaserede headsets, Bluetooth headsets og USB-mikrofoner. Appen bliver tilgængelig fra Android 5.0 og op.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder