Fire fede hearables

Af Mikkel Schramm

Ørerne er et stadig stigende populært sted, hvor man kan have såkaldte ”wearable’s” siddende, som ud over at være en hovedtelefon, også har en række smarte funktioner, som kan gøre din hverdag lidt lettere. Til daglig kalder vi disse hearables, og efterspørgslen for produkter i denne kategori er stor, da der er utallige funktioner i disse produkter. Udover at høre musik, podcast og besvare telefonopkald har de dels nogle ret smarte funktioner, hvor de fx direkte oversætter fremmedsprog eller fungerer som et fitness ur og dels slipper man for at have noget på håndleddet eller skal bruge et display.

I tilfælde, af at du ikke er helt klar til at købe dit hearable, har vi – helt subjektiv – fundet de produkter, som vi mener, er bedst i fire forskellige kategorier.

  1. Bedst til at forstærke lyden: Nuheara IQbuds Boost

Nuheara’s anden generation af hearable – Nuheara IQbuds Boost bygger på de funktioner, der blev introduceret i den første generation, dvs at de kan optimere din hørelse, lægge støjreduktion ind og lade dig blande din egen balance mellem din musik og lyd fra den ”virkelige” verden.

IQBuds Boost indeholder en Ear ID-funktion, som tjekker brugerens høreprofil og skaber mere personlig høreoplevelse. Lyden i produkterne er god, og på trods af, at produkterne ikke er billige – ca 4.000 kroner på nettet – så er Nuheara fortsat den producent, som har bygget den bedste bro mellem et høreapparat og almindelige øretelefoner. Du kan læse den fulde test af IQ Buds Boost i tidligere HørNu magasiner eller på vores hjemmeside – hørnu.dk.

  1. Bedste hearable: Apple AirPods 2

Vi har tidligere været rigtig glade for Bragi Dash, som blev grundlagt af danske Nikolaj Hviid. Men efter samarbejdet med den amerikanske høreapparatproducent, Starkey, er disse ikke længere tilgængelige, og derfor går vores titel til Apple. Selvom AirPods ikke er helt smarte nok til at være en ægte "hearable", får de alligevel titlen, da de skal roses for at være katalysator for at sætte ting i ørerne. Designet er ikke fantastisk og de lyder ikke helt så godt som nogle af de andre produkter på denne liste, men der er mange grunde til at kunne lide dem.

AirPods er naturligvis kompatible med Apples egne produkter - iPhone, Apple Watch, iPad og Mac. Forbindelsen oprettes øjeblikkelig og sættes automatisk på pause og genoptager musik, når du sætter dem i ørerne (eller tager dem ud af ørerne). Vi forventer at der – i stil med de nyeste høreapparater fra Starkey (som du kan læse mere om i magasinet HørNu eller på hørnu.dk) – kommer optiske sensorer og sensorer der registrerer bevægelser, og dermed kan de også snart bruges som fitness produkter, der registrerer antal skridt, hastighed, afstand osv.

Apples nye H1-chip er mere effektiv, skaber hurtigere forbindelser, mere taletid og  håndfri stemmestyring. Batterilevetiden er blevet bedre og giver dig mere tale- og musiklyttetid, og den nye trådløse opladningssag ser meget fed ud.

  1. Bedste Apple AirPods-alternativ: Samsung Galaxy Buds

De nye ørepropper fra Samsung ligner meget deres forgænger, men indeni Galaxy Buds er der foretaget nogle gode forbedringer, og pasformen er langt bedre. Lyden er blevet justeret af AKG, som Samsung erhvervede, da de købte Harman tilbage i 2017, og det har hjulpet på kvaliteten. Andre nøglefunktioner er Bixby-support, hvor du kan foretage opkald, sende beskeder eller kontrollere batteriets levetid. Hvis du ejer en Samsung S10-telefon, kan du bruge telefonen til at oplade øretelefonerne trådløst ved blot at placere telefonen i stikket.

Batteriets levetid er god. Samsung leverer op til seks timers Bluetooth-streaming og op til fem timers opkald. Hvis det stadig ikke er nok, så kan du genopfylde lidt over 100 minutter strøm på en 15-minutters opladning.

Hvis du ejer en iPhone, er de vigtigste funktioner, du går glip af, automatisk synkronisering og hurtig parring. Bortset fra det får du et flot sæt trådløse øretelefoner, der sidder mere diskret i ørerne end Apples AirPods.

Bedst når du skal løbe: Jabra Elite 75t

Den trådløse Elite Sport ser ud til at kunne det hele - coaching i realtid, måler hjertefrekvens, og er certificeret til at holde vandtæt i 30 minutter. Lyden er forbedret i forhold til tidligere udgaver fra Jabra – specielt i basområdet, og man kan vælge at lade lyden trænge igennem (med mikrofoner) så du ikke bliver helt isoleret fra for eksempel trafikken. Elite 75t er 20 % mindre end forgængeren, og batterilevetiden er forøget med 50 %. Endelig kan du med 75t med et enkelt tryk aktivere Alexa, Google Assistant eller Siri.

Lyden er ikke så god som i Sony eller Sennheiser, men afgørende er en mere pålidelig pulsfrekvens i forhold til forgængeren. Elite 75t er IP55 rated, hvilket betyder, at produktet er afvisende for støv og vand, og dermed kan du godt svede igennem uden at beskadige produkterne.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder