Da “The Big 6” blev til “The Big 5”

Af Mikkel Schramm

Det har længe svirret med rygter om, at Widex ønskede at fusionere med en større virksomhed, da Widex var blevet lillesøster i forhold til de to andre store danske producenter, Oticon og GN Store Nord. Omkostningerne til udvikling af høreapparater er enorme, og Widex har blandt andet af denne årsag haft behov for en fusion med en af de større spillere på markedet. Og denne spiller blev altså det tidligere Siemens Audiology, Sivantos, som ejes af de svenske EQT fonde.

Markedet for høreapparater består overvejende af seks dominerende aktører, de såkaldte ’Big Six’, som tæller schweiziske Sonova, Sivantos, det privatejede Starkey samt de danske koncerner GN Group, Widex og William Demant. Ifølge pressemeddelelsen fra Widex og Sivantos er målet at blive en af verdens tre førende høreapparatskoncerner med en distributionsplatform i flere end 125 markeder. Widex og Sivantos bliver ligeværdige partnere i en nu samlet høreapparatskoncern, som får en omsætning på næsten 12 milliarder kroner. Det gør den nye koncern til verdens 3. største målt på omsætning. Schweiziske Sonova, der forhandler de to brands, Phonak og Unitron, havde i det seneste regnskabsår en omsætning på 15 mia. kr., mens danske William Demant, der forhandler Oticon og Bernafon, i 2017 omsatte for 13,2 mia. kr.

Spørgsmålet er nu, hvordan den tredje danske producent, GN Store Nord, der forhandler ReSound og Beltone, vil agere på fusionen. Med en markedsværdi på ca 35 milliarder er GN Store Nord nu kun 4. størst, og næsten 20 milliarder mindre end den nye Widex/Sivantos koncern, der anslås at få en markedsværdi på 52 milliarder kroner.

Tilsvarende bliver det spændende at se, hvordan den sidste producent, Starkey Hearing, der netop er blevet lanceret på det danske marked, vil agere. Den amerikanske producent er nu det eneste brand, der ikke ejer sin egen kæde, og derfor forhandles i de danske uafhængige private høreapparatsklinikker.

HørNu vil selvsagt følge udviklingen blandt producenterne så du fortsat kan holde dig orienteret om, hvor du skal gå hen for at anskaffe dig høreapparater.

 

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder