Chris og mobiltelefonen

Chris skal vel betegnes som den typiske høreapparatbruger i Danmark. Væk er de store beigefarvede høreapparater, som er erstattet af små mikro-computere, der ofte har samme processorhastighed, som den PC du har stående på hjemmekontoret.

Min smartphone er en del af mine høreapparater

Til gengæld er din smartphone nærmest en integreret del af at bruge høreapparater. De fleste høreapparatbrugere anvender telefonen til at justere volumen på høreapparaterne, skifte program og streame lyd fra mobiltelefonen direkte til høreapparaterne. ”Det er lidt forvirrende for mine omgivelser, når jeg pludselig taler i telefon. De kan jo ikke se de små høreapparater bag øret,” fortæller Chris Nunan om sin oplevelser med sine Starkey høreapparater. ”Det er meget smart, at jeg lige kan bruge app’en på telefonen til at retningsbestemme mikrofonerne på mine høreapparater. Det gør jeg fx når jeg sidder på en restaurant, og der er lidt baggrundstøj. Lige et tryk på telefonen. Så har høreapparaterne fokus på den der taler, og reducerer den støj, der er i baggrunden.”

Streaming

Chris fortæller desuden, at han er glad for streaming. Han hører ofte podcast fra telefonen, der sender lyden direkte til hans høreapparater. Starkey har desuden lagt sensorer i høreapparaterne, hvilket giver høreapparatbrugeren mulighed for at anvende apparaterne som et fitness produkt. Apparaterne registrerer eksempelvis, hvor mange skridt du tager, og om du sidder ned eller står op. Desuden kan apparaterne registrere, hvis man falder, og vil sende besked til pårørende, om at brugeren er faldet, og hvor brugeren befinder sig.

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder