Pas på din hørelse til sommer

Sejlads, jetski, motorcykel, jagt og golf kan skade din hørelse.

Sommeren er over os og det er lig med en masse sjove udendørsaktiviteter. Men mange af disse aktiviteter kan være støjende. De kan skade din hørelse og i værste fald kan du risikere et høretab. Sommeraktiviteter der kan skade din hørelse:
  • Sejlads: en støjende aktivitet med støjniveau omkring 80 dB. Sommer er lig med sociale sammenkomster, koncerter og udendørsliv. Alt sammen noget der gør os glade og er en del af en høj livskvalitet. Som høreapparatbruger kan det dog være forbundet med lidt udfordringer. Har du høreapparater, så har du sikkert også været ude for at der går vindstøj i mikrofonerne på høreapparaterne. Tilsvarende har du sikkert overvejet, hvad du Det er vigtigt at holde afstand til motoren og holde en fornuftig fart.
  • Jetski: en aktivitet med støjniveau fra 85 dB til 105 dB. Det anbefales kraftigt, at man anvender høreværn.
  • Motorcykel: en tur på motorcyklen kan resultere i op til 85 dB i støjniveau. Det er en god ide at bruge hjelm, ikke kun på grund af almindelig sikkerhed, men også for at beskytte din hørelse.
  • Jagt: nok den mest støjende aktivitet. Med op til 140 dB ved affyring. Høreværn anbefales på det kraftigste.
  • Golf: kan være en støjende aktivitet når titaniumdriveren rammer bolden. Ørepropper anbefales til disse situationer.

Beskyt dine ører

Menneskets øre kan tåle støjniveauer op til 85 dB i længere perioder. Støjniveauet i de ovennævnte sommeraktiviteter svinger fra 80 dB til 140 dB, og efter længere tids eksponering ved disse niveauer, kan din hørelse tage skade. Jo højere støjniveauet er, des kortere tid kan øret tåle anstrengelsen. Derfor anbefales det altid, at der anvendes høreværn ved aktiviteter hvor støjniveauet overstiger 85 dB. Er du i tvivl om du har en hørenedsættelse, så kontakt HørNu og få en gratis høretest. Du kan læse mere her: http://hørnu.dk/book-tid

Tilføj en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret *

Seneste Nyheder